1-056_new_edited.jpg

100% κακάο

Κατάλληλλη για διαβητικούς

Ιδανική για αθλητές

Απαραίτητη για όλους

Εκπληκτική σοκολάτα από ένα και μοναδικό εκπληκτικό συστατικό!

Πρόκειται για ένα προϊόν 100% φυσικό, επεξεργασμένο με σεβασμό και γνώση, χωρίς πρόσθετα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η Vannucci 100% Πάστα Κακάο προέρχεται από ένα μυστικό χαρμάνι κόκκων κακάο της Νοτίου Αμερικής και προκύπτει από ειδική παρασκευή, την μέθοδο του κοχυλιού, διάρκειας 72 ωρών! Μέσα από αυτή την μέθοδο επεξεργασίας των εκλεκτών κόκκων κακάο, απελευθερώνονται όλες οι όξινες ενώσεις και -χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών- αναδεικνύονται τα περίπλοκα και πλούσια αρώματα του κακάο, επιτυγχάνεται γλυκιά επίγευση μεγάλης διάρκειας και, κυρίως, δεν καταστρέφονται τα πολύτιμα συστατικά του κακάο!

 

Γιατί χωρίς ζάχαρη ή κάποια άλλη φυσική ή γλυκαντική ουσία;

Η Vannucci 100% Πάστα Κακάο είναι προϊόν το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να καταναλώσουν κακάο ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, παθήσεων, αλλεργιών ή άλλων ευαισθησιών. 

Είναι κατάλληλο για διαβητικούς, για ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει κάποια ευαισθησία ή αλλεργία σε τεχνητά γλυκαντικά, για εγκύους και παιδιά, αλλά και για όλους αυτούς που νιώθουν δύσπιστοι απέναντι στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ή ακόμη και τις φυσικές.
 

Κακάο: πολύτιμος θησαυρός ευεργετικών συστατικών

Το 2004, το Συμπόσιο Σοκολάτας έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, υπό την αιγίδα τεσσάρων αμερικανικών πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένου του Χάρβαρντ): εκεί διατυπώθηκαν πολλές επιστημονικές πληροφορίες διαφορετικές σε χημικές δομές και βιοδραστικότητα όπως: 

Μεθυλοξανθίνες: αυτές οι ουσίες είναι μυοχαλαρωτικές και τονώνουν την καρδιακή δραστηριότητα. Αυξάνουν τα επίπεδα προσοχής και τη δυνατότητα συγκέντρωσης, τονώνουν το μυϊκό σύστημα και μειώνουν το αίσθημα το πείνας. 

Φαινυλαιθυλαμίνη: αυτή η ουσία ενισχύει τα αποτελέσματα της ντοπαμίνης και καθυστερεί το αίσθημα της κούρασης. 

Ανανδαμίνη: πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή, ο οποίος παράγεται μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα και έχει ψυχότροπα αποτελέσματα. Θεωρείται «αντιστρές», με ιδιότητες παρόμοιες και βοηθητικές σε αυτές της ενδορφίνης. Έχει αντιοξειδωτικές, υποτασικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Επίσης, βεβαιώθηκε η παρουσία των ήδη γνωστών ουσιών. Αυτές είναι: 

Πολυφαινόλες, Τανίνες, Φλαβονοειδή (επικατεχίνη…): καλά αντιοξειδωτικά. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος (τονώντας την λειτουργία του βιολογικού συστήματος), ενισχύοντας τον τόνο και την ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων και δρουν σαν ασπίδες σε εκφυλιστικές παθήσεις (κυρίως στις καρδιαγγειακές παθήσεις). 

Επιπλέον το κακάο: 

Δεν περιέχει χοληστερόλη, αντιθέτως μειώνει την LDL. 

Δεν προκαλεί τερηδόνα γιατί περιέχει Τανίνες (οι οποίες δρουν ανασταλτικά στον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων), Φθορίτη (δυναμώνει τη δομή των δοντιών), Φώσφορο (τροποποιεί τη μεταβολή των οξέων που προκύπτουν από τον μεταβολισμό των σακχάρων).

Δεν αντενδείκνυται σε περίπτωση κολίτιδας (η παρουσία των Τανινών μειώνει τις συσπάσεις του εντέρου και τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέσθιτου εντέρου). 

Περιέχει περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας και τα αβγά. 

Είναι εύπεπτο (η μάζα κακάο δεν παραμένει στο στομάχι για περισσότερο από μία ή δύο ώρες). 

Δεν αντεδείκνυται σε περίπτωση Διαβήτη (η παρουσία των Πολυφαινολών προσφέρει υψηλή ευαισθησία και χαμηλή αντίσταση στην ινσουλίνη). 

Τέλος, το κακάο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά (φυσικά σάκχαρα, λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) σωστά ισορροπημένα, ακριβώς όπως συνιστά η σύγχρονη επιστήμη της Διαιτολογίας.

 

Οδηγίες κατανάλωσης και γευσιγνωσίας

Καταναλώστε τουλάχιστον 30γρ. από Vannucci 100% Πάστα Κακάο: 10γρ. μετά το πρωινό, μετά το μεσημεριανό και μετά το βραδινό γεύμα (έως 100γρ./ημέρα, στο πλαίσιο μιας ελαφρώς χαμηλής σε θερμίδες διατροφής)

Δοκιμάστε τη σε θερμοκρασία δωματίου. Η Vannucci 100% Πάστα Κακάο δεν πρέπει να μασηθεί αλλά να διαλυθεί αργά, αφημένη στον ουρανίσκο, προκειμένου να αποφευχθεί η αρχική αίσθηση ξηρότητας και να αναδυθούν τα πολύπλοκα αρώματά της. Έτσι παρατείνονται οι γεύσεις του γλυκόπικρου, των φρούτων και των καρυκευμάτων τα οποία έρχονται σε ισορροπία από το ήπιο οξύ που αναμειγνύεται με ένα άρωμα που διαρκεί αρκετά λεπτά, αφήνοντας τελικά μια ευχάριστη, αρωματική και καλά καθορισμένη γεύση.